18+ met beperking

ervaringen van familieleden

Fatima

Mijn zoon Mohammed is 15 en hij heeft van alles en nog wat. Hij is zwaar autistisch, heeft een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Mohammed is de jongste van mijn vijf kinderen.
Lees verder...

habiba

Ik keek als moeder. Toen Bilal 1,5 jaar was zag ik dat het niet goed was, dat hij rare dingen deed. Heel anders dan zijn oudere broers.
Lees verder...

 

birsen

Wij wilden nooit dat Murat mee ging op schoolreisje of dat hij ging logeren. Dit jaar is hij voor het eerst drie dagen naar Disneyland geweest. Twee nachtjes slapen. Ik vond het doodeng, maar het was ook heerlijk!
Lees verder...

naima

Mijn kind maakt herrie, ze slaat met de deuren. Maar de buren zeggen daar niks van, het contact met hen is goed. Ik denk doordat ik veel met hen praat. Ik vertel hen wat de geluiden betekenen, waarom Hasna soms woedeaanvallen heeft.
Lees verder...

soumia

Er zijn ouders die zich afsluiten. Die willen met niemand contact, niet met familie, niet met hulpverleners. Ik heb dat niet gedaan. Vanaf het begin heb ik gezocht naar hulp. Veel gepraat. Ik heb juist mijn deuren geopend voor iedereen.
Lees verder...

lisa

Mijn man komt uit Ethiopiƫ. Zelf ben ik in Nederland geboren. Mijn man heeft niet aan zijn familie verteld dat Haroun een verstandelijke beperking heeft. In zijn land zou dat een ramp zijn. Hij zit in een lastig pakket, met zijn familie.
Lees verder...

meneer singh

Ik ben gescheiden. Ik werk fulltime en hij woont bij mij. Arun is alles voor mij, ik heb verder niet veel contacten. Hij heeft me een ander mens gemaakt, rustiger. Vroeger was ik agressief, sloeg ik bij het minste of geringste iemand voor zijn kop.
Lees verder...

amina

Als ik hoor van die bezuinigingen, dan vraag ik mij af hoe het toch moet met al die jongeren met een lichte beperking? Heel veel kinderen die niet gezien worden, belanden in de verkeerde handen. Dat beangstigt mij wel eens.
Lees verder...

souad

Besma is 25 jaar en heeft een vorm van autisme (pdd-nos) en is waarschijnlijk ook licht verstandelijk beperkt, maar dat is nooit goed onderzocht volgens mij. Ze heeft ook veel last van aanvallen, misschien heeft ze epilepsie?
Lees verder...