18+ met een beperking

mijn ervaring
meneer Singh

'Hij is alles voor mij'

Ik ben gescheiden. Ik werk fulltime en hij woont bij mij. Arun is alles voor mij, ik heb verder niet veel contacten. Hij heeft me een ander mens gemaakt, rustiger. Vroeger was ik agressief, sloeg ik bij het minste of geringste iemand voor zijn kop.

Het was toen druk in huis, met zes kinderen. Door Arun heb ik geleerd dat ik niet moet slaan. Wie moet er anders voor hem zorgen als ik er niet meer ben? De andere kinderen zijn nu allemaal de deur uit, zij kunnen en willen hem niet in huis nemen, ze hebben hun eigen leven.

Arun gaat iedere dag met het busje naar de sociale werkplaats. Daar knapt hij van op en daar voelt hij zich nuttig. Hij moet gewoon aan het werk zijn en fijne mensen om zich heen hebben.

Hij wil graag een vriendin, hij heeft natuurlijk ook zijn behoeftes, maar ik denk dat hij niet kan samenleven met een vrouw. Voorlopig blijft hij hier wonen. Dan is hij dicht bij mij. Maar ik word oud, dus ik weet niet hoe lang dit nog kan. Ik praat er nooit over met Arun. Kunnen jullie voor een huis voor hem zorgen?

filmfragment patrick

'Als mijn moeder zich zorgen maakt, vind ik het niet leuk om thuis te komen'